Educatie


Samen met onderwijsinstellingen uit de regio krijgt educatie verder vorm, op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door samenwerking tussen bestaande bedrijven op Fort Isabella en studenten. In fieldlab-situaties testen en ontwikkelen zij diensten of producten. Maar ook voor nieuwe bedrijven en start-ups is er alle ruimte.

Ook is Fort Isabella een echte onderwijslocatie. Studenten kunnen er terecht voor onderwijs én ze kunnen er zelfs wonen. En dat wonen, dat betekent ook vaak verleid worden deel te nemen aan verschillende projecten. Door deze nieuwe energie ontstaat er veel moois.


Avans MD Incubator 

Sinds 1 september 2018 is Avans Hogeschool in gebouw 7 gevestigd op Fort Isabella. Vanuit hier ontwikkelen docenten en studenten van verschillende opleidingen opdrachten en projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van Fort Isabella. 

Avans Hogeschool heeft 3 vestigingsplaatsen; Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg en verspreid over 59 opleidingen. In 10 sectoren studeren er ruim 29.000 studenten aan Avans Hogeschool. De samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen wordt actief bevorderd en gestimuleerd vanuit de Avans Multi Disciplinaire Incubator, gevestigd op Fort Isabella. Te denken valt aan vraagstukken op het gebied van bouw en infra, veiligheid, gezondheidstechnologie, sociaal, ruimtelijke ordening, business, commercieel, marketing, juridisch, etc…menig student kan hier zijn hart ophalen.

Het concept Fort Isabella heeft alles in zich om als krachtige leeromgeving voor studenten te dienen. De kracht zit in het feit dat studenten van verschillende opleidingen samen kunnen werken binnen een afgebakende context. Door een multidisciplinaire aanpak leren studenten elkaars vakgebied kennen, kunnen ze waarde toevoegen en vinden zij kwalitatieve oplossingen voor hedendaagse problemen. 

Naast opdrachten in lijn met het concept van Fort Isabella kunnen de studenten ook terecht bij uiteenlopende bedrijven, gevestigd op het terrein. De directe aanwezigheid van de ondernemers biedt mogelijkheden om vragen snel te vertalen naar onderwijsopdrachten. 

 

Volg de projecten op de Facebookpagina  van Avans MD Incubator
Heb je vragen of zie je mogelijkheden om samen te werken? mail naar: ajj.schenkels@avans.nl of s.vanteeffelen@avans.nl