Rondleidingen op het fort


Sinds 1985 bestaat de Stichting Fort Isabella Kazerne die zich tot doel heeft gesteld de cultuurhistorie van het terrein te onderzoeken en hier meer bekendheid aan te geven. Ook de jeugd vormt hierbij een belangrijke doelgroep: al vele basisscholen hebben een bezoek gebracht aan Fort Isabella, waarbij de leerlingen worden geïnformeerd over de belangrijke rol van het fort in de afgelopen 400 jaar. Stichting fort Isabella Kazerne verzorgt rondleidingen voor u als groep en ook als individu bent u welkom!

Tijdens de rondleiding is er ook aandacht voor de Collectie Militaire Wielrijders. Deze is te vinden op Fort Isabella. Het Regiment Wielrijders was van 1922 tot 1940 gelegerd op de Isabellakazerne.

undefined

De groeiende collectie militaria van laatstgenoemde stichting heeft tot 1995 onderdak gevonden op de Isabellakazerne. Na 10 jaar verblijf in het Infanteriemuseum op de Harskamp is deze collectie teruggebracht naar de Isabellakazerne. Hier wordt zij vanaf mei 2015 tentoongesteld aan het publiek. Zo is een belangrijk stuk geschiedenis van het Regiment Wielrijders, dat van 1922 tot 1940 gelegerd was op de Isabellakazerne, weer toegankelijk gemaakt. De museale collectie is thans eigendom van het Vughts Museum. De collectie Wielrijders kan bezocht worden in het hoofdgebouw van de Isabellakazerne.

De rondleidingen worden aan uw wensen aangepast.

Afhankelijk van uw wensen € 50,- (groep max. 15-20 pers.), uit te breiden naar grotere groepen en/of langere rondleiding. Maar ook lezing/presentatie is mogelijk in overleg.

Meer informatie kunt u vinden op: 
www.fortisabellakazerne.nl

Voor boekingen kunt u mailen naar:
info@fortisabellakazerne.nl